Uunikasvikset Annabelle-perunasta, porkkanasta ja sipulista

Tilamme Annabelle-perunasta, porkkanasta ja sipulista valmistuu oliiviöljyssä ja hunajassa pyöräytettynä sekä mausteilla täydennettynä maukkaat uunikasvikset! Hyödynnä sesongin laadukkaita raaka-aineita ja laita kokeiluun tämä maukas ruoka!

Uunikasvikset on oiva tapa hyödyntää sesongin raaka-aineita.

Uunikasvikset 4:lle

700g perunaa (Annabelle)
1 porkkananippu (5 porkkanaa)
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
reilu tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl timjamia

2-3 sipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus timjamia

Öljy, hunaja ja mausteet levittyvät kasviksiin tasaisesti, kun ne sekoitetaan kulhossa. Vasta tämän jälkeen kasvikset levitetään uunivuokaan tai -pellille. Peruna ja porkkana vaativat sipulia pidemmän paistoajan. Siksi niiden annetaan olla uunissa ensin 20 minuuttia, jonka jälkeen niitä sekoitetaan ja sipulit lisätään joukkoon. 

Valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Pese porkkanat ja perunat. Pilko ne sopivan kokoisiksi lohkoiksi ja laita kulhoon.
  3. Lsää perunan ja porkkanan sekaan oliiviöljy, hunaja ja mausteet. Sekoita huolellisesti, jotta öljy ja mausteet leviävät tasaisesti kasviksiin.
  4. Levitä kasvikset uunivuokaan tai -pellille. Laita uuniin ja anna paistua 20 minuuttia.
  5. Pilko ja mausta sipulit.
  6. Kun perunat ja porkkanat ovat olleet uunissa 20 minuuttia, sekoitetaan niitä ja lisätään sipulit joukkoon. Annetaan kasvisten paistua vielä toiset 20 minuuttia. Valmista!


Uunikasvikset sopivat erinomaisesti lisukkeeksi muun muassa lihalle ja kalalle. Me nautimme uunikasvikset tällä kertaa paistetun halloumin ja tuoreen salaatin kanssa. Herkullista!

Katso vielä video siitä, miten nämä uunikasvikset valmistuivat Lännenpirtin keittiössä!

Loppukesän terveisin,
Lotta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *