Mansikka

Lännentilan mansikat tilalta, Oulun alueen kaupoista sekä Oulun torilta

Tänään 18.7. tilallamme suuri itsepoiminta päivä! Tervetuloa kello 11-20! Makeaa Polka-mansikkaa 4,50€/kg. Lännentie 43, Lumijoki.

Makeaa mansikkaa Oulun ja Raahen alueelle

Lännentilan mansikkapellot sijaitsevat Lumijoelle, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä sekä Oulusta että Raahesta. Saat mansikkatilamme satoa lähes kaikista Oulun alueen kaupoista sekä suoraan tilaltamme Lumijoelta ja Oulun torin myyntipisteeltämme. Tilamme mansikoita löytyy heinä-elokuulla myös laajemmin Pohjois-Suomen marketeista; Kuusamoa, Rovaniemeä ja Kittilää myöten.

Haluamme tarjota sinulle mansikoita, joita voit maistella hymyssä suin! Olemme saaneet paljon positiivista palautetta mansikoidemme laadusta ja mausta – näissä asioissa haluammekin onnistua myös tänä kesänä. Toivottavasti, voimme olla sinun luotto mansikkapaikka vuodesta toiseen. Mikäli epäonnistumme, haluamme aina korjata virheemme. 

Tilalta ja Oulun torilta päivittäin tuoretta mansikkaa 

Haluatko pakkaseen laatikon täydeltä makeita mansikoita? Meillä viljellään päälajikkeena Polka-mansikkaa, joka on pakastukseen ehdottomasti suosituin lajike.

Tekemällä tilauksen mansikoistasi, varmistat tuoreet ja lähellä tuotetut mansikat haluamallesi päivälle. Tilaaminen on erityisen helppoa ja nopeaa verkkokaupassa. Voit tehdä tilauksen myös puhelimitse. Verkkokaupan kautta tilaaminen tapahtuu nopeimmin ja saat tilauksestasi heti vahvistusviestin sähköpostiisi. Voit siis tilata mansikat haluamallesi päivälle tai viikolle. Valitsemasi aika ei ole sitova, vaan voit muuttaa sitä halutessasi myöhemmin. Me teemme parhaamme, että sinä saisit tilaltamme mansikat, joihin voit olla tyytyväinen.

Voit hakea tilaamasi mansikat helposti Oulusta myyntipisteiltämme tai tilaltamme Lumijoelta. Tänä kesänä olemme panostaneet erityisesti asioinnin helppouteen myyntipisteillämme. Tilallemme on helppo yhteys niin Oulusta kuin Raahestakin. Lumijoen keskustasta noin kuuden kilometrin päässä sijaitsee tilamyymälämme ja mansikkapeltomme, jonne löydät helposti opastekylttejä seuraamalla. Mansikkatilannettamme voit seurata tarkemmin Facebook– ja Instagram-sivuiltamme. 

Mansikkakesä 2021 oli poikkeuksellisen lyhyt ja vaativa. Hellejakso toi mukanaan myös harmillisia laatuhaasteita, mutta toivottavasti mahdollisimman moni teistä sai maistella Lännentilan laadukkaita ja makeita mansikoita. Tänä kesänä kasvusto näyttää hyvältä ja olemme erittäin luottavaisia, että mansikoiden laatu ja maku on nyt huippuluokkaa! Tilalla on jälleen paljon uusia juttuja, joten tervetuloa käymään tänäkin kesänä Lumijoella! 

Oulussa myyntipisteidemme sijainti tänä kesänä siis Oulun tori, K-Citymarket Kaakkurin edusta sekä Ideapark Ritaharju (C ja D ovien edustalla).

Pidätämme oikeuden nouto- ja toimituspäivien muutoksiin sääolosuhteiden arvaamattomuuden takia.

Lännentila on Oulun ja Raahen alueella suurin mansikkatila. Päälajikkeena on Polka, suomalaisten suosikkimansikka.

Kuvassa meidän tilan nuoret isännät Joonas (vas.) ja Klaus. Tämä on kuudes kesä, kun Klaus ja Joonas vastaavat Lännentilan toiminnasta.

MANSIKKATILAMME TARINAA

Ensimmäiset mansikantaimet istutettiin Lumijoelle, Lännentilalle vuonna 2011. Aloitimme Polkan viljelyn pienellä, reilun hehtaarin peltopalalla.

Ensimmäiset vuodet olivat viljelyn osalta oppivuosia. Mansikkasato menetettiin heikoimpina vuosina lähes kokonaan. Kuitenkin asiakkailta saamamme kannustavat sanat ja mansikoiden makua ihastelevat palautteet loivat uskoa. Ymmärsimme, että laadukkaalle, paikalliselle mansikalle on Oulun alueella aito tarve.

Vuonna 2016 tilamme isäntänä aloitti Klaus (kuvassa oikealla). Klaus pääsi toteuttamaan unelmaansa Lännentilasta kaikkien pohjoissuomalaisten kotitilana. Mansikka oli jo tuolloin tilallamme merkittävä tuote, mutta emme kyenneet vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Pinta-aloja päätettiin kasvattaa merkittävästi. 

Tänä kesänä saamme palvella asiakkaitamme jo reilun viidentoista hehtaarin tuoman mansikkasadon voimin ja olemmekin yksi Pohjois-Suomen suurimmista mansikkatiloista. Valtaosa mansikasta on lajikkeeltaan suomalaisten makeaa suosikkia, Polkaa. Lisäksi viljelemme pienissä määrin varhaisempia, mehukkaita lajikkeita Honeoyea ja Rumbaa sekä Magnumia.

Teemme aina kaikkemme tarjotaksemme sinulle laatikon täydeltä makeita, kauniita ja tuoreita mansikoita – mahtavia elämyksiä.