Mansikka

Lännentilan mansikat tilalta, Oulun alueen kaupoista sekä Oulun torilta

Mansikkaa Oulun ja Raahen alueelle

Lännentilan mansikkapellot sijaitsevat Lumijoelle, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä sekä Oulusta että Raahesta. Saat mansikkatilamme satoa useimmista Oulun alueen kaupoista sekä suoraan tilaltamme Lumijoelta ja Oulun torilta.

Haluamme tarjota sinulle mansikoita, joita voit maistella hymyssä suin! Tämän eteen teemme nöyrästi töitä ja toivomme, että siinä onnistumme. Mikäli epäonnistumme, haluamme aina korjata virheemme. Tänä vuonna mansikkapeltojemme satoa saa herkutella heinäkuun alusta heinäkuun loppupuolelle saakka. 

Huom! Mansikan satokausi on tältä kesältä ohi, emmekä poimi mansikkaa enää 5kg laatikoihin.

Tilalta ja Oulun torilta varmasti tuoretta mansikkaa 

Haluatko pakkaseen laatikon täydeltä makeita mansikoita? Meillä viljellään lähinnä Polka-mansikkaa, joka on pakastukseen ehdottomasti suosituin lajike. Tekemällä tilauksen mansikoistasi, varmistat tuoreet ja lähellä tuotetut mansikat haluamallesi päivälle. Tilaaminen on helppoa ja nopeaa verkkokaupassa tai puhelimitse. Voit siis tilata mansikat haluamallesi päivälle tai viikolle. Valitsemasi aika ei ole sitova, vaan voit muuttaa sitä halutessasi myöhemmin. Meille tärkeintä on se, että sinä saat tilaltamme mansikat, joihin voit olla tyytyväinen.

Voit hakea tilaamasi mansikat helposti Oulun torin myyntipisteeltämme tai tilaltamme Lumijoelta. Tilallemme on nopea ja helppo yhteys niin Oulusta kuin Raahestakin. Lumijoen keskustasta noin kuuden kilometrin päässä sijaitsee tilamyymälämme ja mansikkapeltomme, jonne löydät helposti opastekylttejä seuraamalla. Mansikkatilannettamme voit seurata Facebook– ja Instagram-sivuiltamme.

Pidätämme oikeuden nouto- ja toimituspäivien muutoksiin sääolosuhteiden arvaamattomuuden takia.

Kuvassa meidän tilan nuoret isännät Joonas (vas.) ja Klaus. Tämä on viides kesä, kun Klaus ja Joonas vastaavat Lännentilan toiminnasta.

MANSIKKATILAMME TARINAA

Ensimmäiset mansikantaimet istutettiin Lumijoelle, Lännentilalle vuonna 2011. Aloitimme Polkan viljelyn pienellä, reilun hehtaarin peltopalalla.

Ensimmäiset vuodet olivat viljelyn osalta oppivuosia. Mansikkasato menetettiin heikoimpina vuosina lähes kokonaan. Kuitenkin asiakkailta saamamme kannustavat sanat ja mansikoiden makua ihastelevat palautteet loivat uskoa. Ymmärsimme, että laadukkaalle, paikalliselle mansikalle on Oulun alueella aito tarve.

Vuonna 2016 tilamme isäntänä aloitti Klaus (kuvassa oikealla). Klaus pääsi toteuttamaan unelmaansa Lännentilasta kaikkien pohjoissuomalaisten kotitilana. Mansikka oli jo tuolloin tilallamme merkittävä tuote, mutta emme kyenneet vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Pinta-aloja päätettiin kasvattaa merkittävästi. 

Tänä kesänä saamme palvella asiakkaitamme reilun kymmenen hehtaarin tuoman mansikkasadon voimin ja olemmekin yksi Oulun alueen suurimmista mansikkatiloista. Valtaosa mansikasta on lajikkeeltaan suomalaisten makeaa suosikkia, Polkaa. Lisäksi viljelemme pienissä määrin varhaista, mehukasta Honeoyea.

Teemme aina kaikkemme tarjotaksemme sinulle laatikon täydeltä makeita, kauniita ja tuoreita mansikoita – mahtavia elämyksiä.