Uudet perunat voi-sipulikastikkeella

Uudet perunat voi-sipulikastikkeella, kesäisen ruokapöydän kuningas!

Meillä on perinteisesti nautittu kesän uusista perunoista voi-sipulikastikkeella ensimmäistä kertaa juhannuksen tienoilla. Uudet perunat ja voi-sipulikastike ovat helpot valmistaa ja sopivat nautittavaksi sellaisenaan. Halutessaan aterian voi täydentää esimerkiksi grillimakkaroilla ja tuoreella salaatilla.

Lännentilan perunoista ja sipuleista valmistuu kesän herkullinen klassikkoruoka.

Uudet perunat (4:lle)
1 kg perunoita (esim. timo tai siikli)
Vettä siten, että perunat peittyvät
Reilu tl suolaa

Voi-sipulikastike (4:lle)
100 g voita
1 sipulinippu
1 dl vettä
Vajaa tl suolaa

Uusien perunoiden herkkä kuori irtoaa vaivattomasti, kun perunoita “kolluuttaa” ämpärissä.

Valmistus

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa.
2. ”Kolluuta” uudet perunat ämpärissä tai kannellisessa astiassa. Näin kuori irtoaa helposti ja perunoiden pesu helpottuu. Pese perunat vedessä. Voit käyttää apuna juuriharjaa tai perunoiden pesuun sopivia käsineitä.
3. Lisää perunat kiehuvaan veteen. Lisää keitinveteen reilu teelusikka suolaa.
4. Anna perunoiden kiehua perunan koosta riippuen 15–20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois.

Perunoiden kiehuessa on hyvä valmistaa voi-sipulikastike:

1. Laita voi kattilaan sulamaan.
2. Pilko sipulit.
3. Lisää voisulan joukkoon sipulit, vesi ja suola. Kiehauta.

Valmista nautittavaksi! Tämä ruoka toimii erinomaisesti juhannuksena ja sen jälkeen läpi kesän. Katso vielä video siitä, kuinka uudet perunat voi-sipulikastikkeella valmistuivat Lännenpirtin keittiössä.

Onko sinulla tapana nauttia uudet perunat voi-sipulikastikkeen kera sellaisenaan, vai täydennätkö aterian jollain tavalla? Kommentoi alle!

Lotta Lännentilalta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *