mansikkapuuro_vispipuuro

Mahottoman maukas mansikkapuuro – älä jätä tätä välistä!

Lännentilan pirtissä on vuosikymmenten mittaan valmistettu oman tilan tuotteista mitä herkullisimpia tuotoksia. Yksi oma suosikkini on aivan superherkullinen mansikkapuuro eli tuoreista mansikoista valmistettava vispipuuro, jota nautitaan höyryävänä yhdessä kylmän vaniljajäätelön kanssa.

Ensimmäistä kertaa, kun pääsin tätä herkkua maistamaan, odotukseni ylittyivät täysin. Tämä herkku nostaa mielestäni (ja aika monen muunkin mielestäni) vispipuuron aivan omaan sarjaansa. Suosittelenkin tätä erittäin lämpimästi kesäillan jälkiruoaksi. Et tule pettymään!

Ja koska hehkutukseni tätä herkkua kohtaan on suurta, jaan tietysti teille myös ohjeen, jolla voi valmistaa yhtä Lännentilan legendaarisimmista herkuista. Tässä se siis tulee:

Mansikkapuuro

  • 8dl vettä
  • 7dl mansikoita
  • 1,5dl mannaryynejä
  • 1,5tl suolaa
  • 0,5-1,5dl sokeria

Tarjoiluun vaniljajäätelöä ja tuoreita mansikoita

  1. Laita mansikat ja vesi kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Vispaa mansikoita samalla muusiksi.
  2. Lisää joukkoon mannaryynit koko ajan sekoittaen, jotteivat ryynit paakkuunnu. Keitä vielä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää lopuksi suolaa ja sokeria maun mukaan ja vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  4. Tarjoile vaniljajäätelön ja tuoreiden mansikoiden kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *