Perunan istutus, Lännentila

Perunan istutukset on kevään merkki!

Lännentilan kesähommat pyörähtivät kunnolla käyntiin viime viikonloppuna, kun pääsimme istuttamaan ensimmäisiä perunoita pelloille. Perunan istuttaminen on ollut Lännentilalla aina vahva kevään ja alkavan kesän merkki, sillä silloin päästään ensimmäistä kertaa kunnolla hommiin. Oli hauska katsella tilan nuoria isäntiä Klausia, Joonasta ja Ernoa, joista paistoi ainakin kilometrin päähän valtava innostus. Homma on heille varsin tuttua, sillä istuttamisessa on oltu mukana jo pikkupojasta asti.

Perunan istutus, Siikli, Lännentila

Jokavuotiseen tapaan paikalle pölähti myös joukko reippaita lumijokisia nuoria, jotka toivat tärkeää lisävoimaa istutuspuuhiin. Pyörät ja mopot pääsivät pellon reunalle parkkiin töiden alkaessa.

Perunan istuttaminen hyisessä ja märässä säässä ei sovi hienohelmoille, sillä mutaisella pellolla kyykkiessä voi olla varma, että vaatteet likaantuvat ja kastuvat. Istuttamistakin jaksaa kuitenkin tehdä, kun mielessä siintää siiklipotut voikastikkeella ja päivän päätteeksi pääsee pirttiin nauttimaan iltapalaa.

Rina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.