Lännentila on yksi Oulun seudun mansikkatiloista

Kesän kuningattaret ovat täällä!

Etelä-Suomessa mansikkasato on kuumimmillaan ja siellä ihmiset saavat toimia melko rivakasti, jotta saavat mansikat pakkaseen riittävän ajoissa. Täällä pohjoisessa taas saamme vielä hetken hengähtää, sillä pääsato kypsyy vasta heinäkuun loppupuolella. Ei siis ole syytä stressaantua, vaikka media hoputtaakin meitä jo kovasti pakastushommiin!

Eilen kävimme ilta-ajelulla katsastamassa mansikkapellot ja sieltähän pilkisti jo melko paljon ihania syvänpunaisia mollukoita. Meidänkin seitsenkuinen piiperö sai mutustella elämänsä ensimmäistä mansikkaa. Tuntui maistuvan, sen verran nopeasti oli iso näyttävä mansikka imeskelty parempiin suihin!

 

Ensimmäisenä meidän tilan mansikoista kypsyvät aikaisempina vuosina istutetut Polka-mansikat sekä tänä kesänä istutetut Honeoye-mansikat. Polka on oikein perinteinen suomalaisten suosikki, mutta maukkaita ovat myös nimensäkin perusteella herkulliset “hanit”. Honeoye on lajikkeena varhaisempi kuin Polka ja meillä tänä kesänä ensimmäistä kertaa viljelyssä. Onneksi tällä lajikkeella on näin näppärä ääntämismuoto, sillä lajikkeen viimeiset kirjaimet tahtovat sekoittua tavallisella pulliaisella melko helposti!

-Rina

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.