Nokkosvohveli_resepti

Kesäinen iltapala – nokkosvohvelit

Muutamassa viikossa on tapahtunut paljon! Ei ole Lumijoella kovin monena vuonna luonto puhjennut kukoistukseen näin aikaisessa vaiheessa. Meillä tilallakin mansikoita päästiin istuttamaan poikkeuksellisen hyvässä aikataulussa. Myös nokkoset kurottavat jo taivaalle ja niitä on nyt hyvä hyödyntää esimerkiksi vohveleissa.

Mansikan istutusta

Mansikkakauden alkaessa meillä on tilalla tapana syödä lettuja mansikoiden kera melkein viikottain. Koska tuoreet ja makeat pellolta poimitut mansikat ovat tällä hetkellä vielä haaveissa, päätin livahtaa kesken mansikantaimien istutuksen läheisille nokkosapajille ja poimia sieltä kasan nuoria nokkosia nokkosvohveleita varten.

Ai että mitä herkkua! Suorastaan jännittävää syötävää. Vohvelia suuhun laittaessa tulee mieleen muisto lapsuudesta, kun ajoi vahingossa pyörällä nokkosia täynnä olevaan ojaan.  Onneksi ryöpätyt nokkoset lettujen sisällä ei aiheuta samanlaista kihelmöintiä ja pistelyä kuin pitkäksi kasvaneet nokkoset ojassa.

Nokkosvohveleiden ohje on yksinkertainen! Tavanomaiseen vohvelitaikinaan lisätään itseä miellyttävä määrä nuoria noin 10-15 cm pituisiksi kasvaneita nokkosia, joita on ensin keitetty noin 4-5 minuuttia pienessä määrässä vettä.

Vohvelien päälle valmistin pekoni-kesäkurpitsatäytteen ja näin vohvelit toimivat loistavana kesäillan iltapalana.

Nokkosvohvelit

  • 3 kananmunaa
  • 3,5 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl sokeria
  • nokkosia fiiliksen mukaan (itse laitoin noin 3 dl)
  1. Huuhtele nokkosia kylmässä vedessä ja laita kattilaan. Keitä 4-5 minuuttia ja pilko ne pieneksi.
  2. Sekoita kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito.
  3. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja öljy.
  4. Lisää nokkoset.
  5. Paista voissa vohveliraudalla.

Pekoni-kesäkurpitsatäyte

  • 1 pkt pekonia
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200g raejuustoa
  • pieni kesäkurpitsa
  • muutama tomaatti
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • persiljaa maun mukaan
  1. Kypsennä pekonit pannulla tai uunissa. Pilko pieneksi.
  2. Pilko kesäkurpitsa, tomaatit ja persilja.
  3. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

Kesäinen iltapala, nokkosvohveli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *