Satokalenteri

Pohjoisen satoa

Lännentilan tuotteet

 • Parsa

  Tankoparsa on varhainen kesäherkkua, jota voit nauttia esimerkiksi grillattuna! Lännentilalla Parsaa viljellään pieniä määriä, mutta ensi kesäkuussa sitä on jo tarjolla runsaammin.

 • Jauhoinen peruna, Afra

  Afra on ominaisuuksiltaan jauhoinen peruna ja soveltuu erinomaisesti muusiperunaksi. Jauhoisuudestaan huolimatta Afraa voi käyttää myös yleisperunan tavoin. Keittoperunaksi lajike on liian jauhoinen.

 • Yleisperuna, Van Gogh

  Todellinen perunalegenda Van Gogh on jauhoinen yleisperuna. Soveltuu siis hyvin monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Van Gogh on poistumassa lajikekartaltamme kokonaan, mutta toistaiseksi saamme vielä nauttia tästä laatuperunasta.

 • Kiinteä peruna, Annabelle

  Kiinteä herkkuperuna, Annabelle. Lajike on kasvattanut voimakkaasti suosiotaan viime vuosina ja tämä Siiklin kaltainen, ulkomuodoltaan kaunis Annabelle on maultaan erinomainen.

 • Mansikka

  Mansikka on erottamaton osa Suomen kesää. Sitä hyödynnetään eri käyttötarkoituksiin sekä tuoreena että pakasteena. Erityisesti tuoreessa mansikassa on runsaasti c-vitamiinia. Yleisimpiä lajikkeitamme ovat mm. aikaiset Jonsok, Honeoye ja Korona sekä Suomen suosituin lajike Polka. Lännentilalla viljellemme Polkaa, jota löydät Oulun alueen kaupoista, tilaltamme sekä Oulun torilta.

 • Varhaisperuna, Timo

  Nopeakasvuinen Timo on Suomen suosituin ja eniten viljelty varhaisperuna. Kiinteänä perunana Timo soveltuu erinomaisesti kokonaisena keitettäväksi, pannulle tai grilliin. Väärin keitettynä Timo voi olla vetisen oloinen. Tuoreus säilyy vain muutaman päivän nostosta.

 • Varhaisperuna, Siikli

  Siikli, toriperunoiden ylivoimainen ykkönen, on perinteinen suomalainen kiinteämaltoinen perunalajike, joka on opittu tuntemaan jo vuosikymmenien ajan maukkaana toriperunana. Sitä voi hyödyntää keitinperunana, salaateissa ja laatikoissa.

 • Nauris

  Nauris on nopeakasvuinen ja maukas kesätuote, jota voi hyödyntää hyvin monella lailla. Juures sopii mm. keittoihin, pataruokiin sekä pihveihin perunan ja lantun tavoin. Pienet nauriit ovat kesällä herkullisia myös raakana.

 • Nippusipuli

  Nippusipulit ovat mietoja ja makeita kesäisten ruokien monipuolisia lisukkeita ja maustajia. Kesäkaudella sipulia voi käyttää voikastikkeessa varhaisperunoiden kaverina sekä erilaisissa salaateissa. Nippusipulista voi hyödyntää sekä valkoisen sipuliosan että maittavat vihreät varret.

 • Herne

  Vihreä herne kuuluu ehdottomasti sellaisenaan naposteltaviin kesäherkkuihin ja suomalaiseen torikulttuuriin. Ruokapöytään, muun ruuan lisukkeeksi, herneitä voi höyryttää, keittää tai vaikkapa paistaa.

 • Tomaatti

  Lännentilalta on saatavina perinteisten tomaattien lisäksi kirsikkatomaatteja. Kuten kurkkusato, myös tomaattisato on runsaimmillaan keskikesällä.

 • Keräkaali

  Kerä- eli varhaiskaali on yksi vanhimmista vihanneksistamme ja samalla kaikista suosituin kaalimme. Sitä voi hyödyntää raakana raasteissa ja salaateissa. Se sopii myös keittoihin, muhennoksiin, kääryleisiin ja murekkeisiin. Keräkaalista valmistetaan niin ikään terveellistä hapankaalia.

 • Porkkana (luomu)

  Porkkana on Suomen yleisin ja käytetyin juures, jota voi hyödyntää monella tapaa kotiruuissa. Porkkanoita voi nauttia sellaisenaan välipalana, raakaraasteena tai salaateissa. Lisäksi sitä voi käyttää keitoissa, wokeissa, kastikkeissa, laatikoissa ja pataruuissa. Porkkanaa lisätään myös leivonnaisiin ja leipiin.

 • Peruna

  Lännentilalta on saatavana perunaa ympäri vuoden. Monipuolisesta lajikevalikoimastamme löytyy sopiva peruna kaikkiin ruokatarpeisiin. Lajikkeinamme ovat muun muassa  Van Gogh, Rikea, Afra, Challenger ja Annabelle.

Tällä viikolla saatavana

  Kasvamassa